Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Het gebouw Résidence Palace

Het Résidence Palace is een appartementencomplex uit het interbellum dat werd gebouwd door architect Michel Polak en gefinancierd door Lucien Kaisin. Het was een van de eerste appartementencomplexen in Brussel en hét symbool voor de dolle jaren twintig. Enkele ruimten vormen nog steeds een mooi voorbeeld van de art-decostijl, die toen een groot succes kende.

 

De patio

De patio of binnenkoer met de fontein in keramiektegels is samen met het zwembad nog een van de meest authentieke ruimten van het Résidence Palace. Het decor mag u dan wel het gevoel geven dat u in Andalusië vertoeft, België heeft helaas niet hetzelfde klimaat als Zuid-Spanje. Daarom besliste de Ministerraad in 2000 om de patio te overkoepelen, zodat hij het hele jaar door kan gebruikt worden als centrale ontmoetingsruimte.

 

Het café-restaurant

Waar nu het café-restaurant is, was vroeger de banketzaal van het Résidence Palace. Het decor ziet er opnieuw uit zoals vroeger, met de originele kleuren uit de jaren twintig. Veel is hier dus niet veranderd. Alleen zijn het niet langer de bewoners van het appartementencomplex die hier komen genieten van een fris glas of een lekker gerecht, maar wel de bezoekers waaronder journalisten uit binnen- en buitenland.