Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Persfaciliteiten

In de wereld van de journalistiek dringt de tijd. Gelukkig weet het internationaal perscentrum dat maar al te goed. Al wat journalisten nodig hebben om te werken en nieuwsberichten op tijd naar de redactie te sturen, is in het perscentrum permanent aanwezig.
 

De redactieruimte (Media 1)

Journalisten van de geschreven pers kunnen op de eerste verdieping gebruikmaken van het redactiekantoor waar twintig personen tegelijk kunnen werken. Er zijn aansluitingen voor laptops en er zijn printers en kopieerapparaten voorzien. Internetten kan er gratis via het WiFi-netwerk.
In deze redactieruimte kunnen de journalisten - via het interne beeldcircuit - ook persconferenties in de Polakzaal volgen op een plasmascherm.
 

De cockpits (Media 2)

Een journalist die tijdelijk nood heeft aan een eigen werkruimte, kan zich installeren in een 'cockpit': een werkunit met computer en printer.
 

Radiofaciliteiten

Vier radiowerkkamers bieden de mogelijkheid om vanuit het Residence Palace live uit te zenden.
 

Televisiefaciliteiten

De audiovisuele diensten in het Residence Palace zijn in handen van de firma ENG Videohouse. Videohouse zorgt, vanuit de centrale regiekamer, voor alle gewenste audiovisuele ondersteuning in elke conferentiezaal of een andere locatie in het gebouw.
Bij een live evenement kunnen de beelden over de satelliet verstuurd en ontvangen worden via de 'uplink'-installatie. Satelliet- en captatiewagens kunnen op de parking inpluggen en zo de signalen in het gebouw versturen of vanuit het gebouw ontvangen.
Een opnamestudio met verschillende montagecellen en een inleescel maken ons audiovisueel aanbod compleet.
 

Journalists@YourService (J@YS)

De verenigingen van journalisten uit binnen- en buitenland hebben in het Residence Palace een eigen dienstencentrum op de tweede verdieping: Journalist@YourService. Het geeft professioneel advies, assistentie en diensten aan journalisten die werken in Brussel.